MÅNADSBLADSARKIV

  

Emmaus Umeås månadsblad

Juli 2009


PERSONALSTYRKAN
Sommarmånaden nr 1 är snart över men vad gör det när vi möts av augusti?! My har haft en välbehövlig semester. Johanna och Micke har jobbat på med dom dagliga sysslorna. Pia har varit med oss och hjälp till med sortering och annat. Leif har haft semester. Klara, som har praktik genom arbetsförmedlingen, har varit en klippa under juli och haft mycket fokus på kläderna. Vi söker dessutom fler praktikanter via arbetsförmedlingen, hoppas på napp inom kort. Peter och Björn har också de haft semester under större delen av juli men är tillbaka denna vecka, väldigt kul att se dem igen!

 

SORTERINGSKVÄLLAR
Varierande antal närvarande på sorteringen, en kväll var det bara jag och Magnus men igår var vi elva stycken! Vi har fått tre nya bra idealer som tappert tar sig hit. Kvällarna har alltså rullat på, både med hämtningar och sortering. Bussen har nästan alltid kommit tillbaka välfylld tillsammans med Magnus och Johanna eller Erik.

 

LOPPISEN
Anne har fortsatt stå onsdagar medan Micke fortsatt med sina torsdagar. Flera hjälper till att stå i kassan, detta uppskattas oerhört! (Axel, Viktor, Radju, David, Susanna är t.ex ofta här) (Kassafolk är inte ”kassa” utan alldeles lovely! :)). Ekonomiskt så har juli betytt jättemycket! Folk verkar vara i loppistagen och pengamässigt så täcker juli upp för två månader, hoppas det håller i sig! Det verkar ännu inte finnas tecken på att trenden ska svika... Känns som att det varit bra ruljans på möbler och att den ganska goda ordningen på böcker och kläder känns bra och kommer förhoppningsvis hålla i sig.

 

BUSSEN
Bussen rullar på som aldrig förr. Är lite segstartad i regn.

 

UTELOPPIS
Lördagen 25/7 höll vi årets andra uteloppis! Regnet slutade strax efter elva men uppehållet kändes alltid som på nåder, så ute var vi inte mycket. I stället hade vi en mycket bra inneloppis! 10799 kr för en lördag bidrar till månadens goda inkomster. Vi hade många starka ideella krafter som bytte av varandra och hjälptes åt under hela dagen. Vi sålde ganska bra av med prylar och efter Andreas utrensning igår finns inga prylar senare utställda än juni.

 

ÖVRIGT
18-20 september bjuder Emmaus Finland in alla Emmaus- och Svala-grupper i Sverige och i Finland till en gemensam träff med jubileumsseminarium på Åland. Mer information med program och kostnader kommer att skickas ut. Hör av er till oss om det är någon som känner sig sugen att medverka!

Det var nog allt för den här gången!
Johanna och My

 

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg