MÅNADSBLADSARKIV

Emmaus Umeås månadsblad

Juni 2009

 

PERSONALSTYRKAN
En månad har gått sedan sist och värmen har kommit med stormsteg. Johanna, Micke och My har kämpat på med dom dagliga sysslorna. Praktikanterna My och Hampus har slutat sina praktiker och gått på sommarlov, medan Pia och Leif fortsatt som vanligt. Klara, Ida och Idil, tre nya praktikanter, har hjälpt oss under juni månad. Klara kommer vara med under hela sommaren, medan Ida och Idil lämnar oss något snabbare.

 

SORTERINGSKVÄLLAR
Sommarens framfart har börjat märkas då allt färre ideella krafter dykt upp på sorteringskvällarna. Kvällarna har dock rullat på, både med hämningar och sortering. Efter råd från styrelsen om lägre fikautgifter har det nu inrättats en fikakassa där ideella kan lägga några kronor var. Fortsatt fika men mindre kostsamt för Emmaus helt enkelt! I början av juni verkade umeborna vara i städtagen då det vällde in både kläder och prylar, men nu har det lugnat ner sig rejält.

 

LOPPISEN
I loppisen finns det inte mycket att rapportera. Anne har fortsatt stå onsdagar medan Micke fortsatt med sina torsdagar. Klara har arbetat mycket med kläderna på övervåningen och inrättat ett nytt klädsystem. Elavdelningen har strukturerats om och tankar om fler omorganiseringar finns, men har ännu inte skridits till något verk.

 

BUSSEN
Bussen rullar på som aldrig förr.

 

UTELOPPIS
Lördagen 6/6 höll vi årets första uteloppis tillsammans med Fältbiologerna, vilket blev succé! Trots väder som gav oss både sol, moln, regn och hagel lyckades vi få in en dagskassa på hela 17869,50 kr! Vi hade många starka ideella krafter som bytte av varandra och hjälptes åt under hela dagen. Mycket möbler såldes och hyllorna tömdes på prylar.

 

POLENSÄNDNING
Äntligen blev den av! Tisdagen 9/6, endast tre dagar efter uteloppis anlände lastbilen till vår nya lokal. Medan två lagade lunch lastade 17 stycken lastbilen med kläder, prylar, möbler och allt där till. På fyra timmar hade vi tömt vår loppis och fyllt lastbilen. Den fantastiska lunchen avnjöts i solen och ett tappert försök att få chauffören att äta gjordes. Heja alla er som hjälpte till!

Lastbilen anlände till Lublin 12/6 med glatt resultat:

I would like to thank you and to the friends from your group for preparing the truck with the things. We received a truck on 12th June. We are very very happy. The things are a good quality. Thank you very much for your efforts, your solidarity and your help. It’s very important for our community.”

 

ÖVRIGT
My sitter sedan en månad tillbaka med i Emmaus Sveriges styrelse. Hon har medverkat på ett av två hållna möten och kommer att medverka på nästa som hålls i mitten av augusti i Lund. Under den träffen kommer även Emmaus Sveriges extra årsmöte hållas.

18-20 september bjuder Emmaus Finland in alla Emmaus- och Svala-grupper i Sverige och i Finland till en gemensam träff med jubileumsseminarium på Åland. Mer information med program och kostnader kommer att skickas ut. Hör av er till oss om det är någon som känner sig sugen att medverka!

Tankar och idéer om att Emmaus Umeå skulle kunna införa att ideella och kunder kan bli stödmedlemmar har cirkulerat. I samband med det har det även pratats om att skapa en tidning med information om vår verksamhet, lokalt och globalt, i syfte att få människor att förstå att vi är så mycket mer än bara en loppis. Har ni själva idéer kring hur det här skulle kunna organiseras, eller idéer om vad tidningen kan innehålla, bilder att skänka, eller om ni är sugna på att skriva ett bidrag till tidningen hör gärna av er. Vi spånar än så länge bara, så hjälp gärna till med det!

 

Det var nog allt för den här gången!
Johanna och My


 

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg