MÅNADSBLADSARKIV

 Emmaus Umeås månadsblad

  Maj 2009


PERSONALSTYRKAN
De tre organisatörerna fortsätter alla sina sysslor som vanligt. Micke har besökt Göteborg och medverkat på Emmaus Sveriges årsmöte. Helgen var intensiv och My blev invald i den nya styrelsen för två år framöver. Praktikanterna My, Pia och Hampus har alla fortsatt jobba självgående med allt Emmaus har att erbjuda. My och Hampus är nu inne på sluttampen av sina praktiker medan Pia fortsätter ett tag framöver. En ny praktikant, Leif, började sin praktik i början av maj och har under månaden jobbat måndagar och fredagar. Sen några dagar tillbaka förlängdes hans praktik och har även utökats till tre dagar i veckan. Anton, Jonatan och Viktor, alla elever från Waldorskolan har gjort varsin en-veckas-praktik.

SORTERINGSKVÄLLAR
Under maj månad har vi fått oss ett helt gäng nya kvällssorterare. Tillsammans har vi tömt dom överfyllda klädbingarna och stuvat in bal efter bal i dom snart fulla containrarna. Micke har jobbat många tisdagskvällar och sorterat och prismärkt bland prylarna i rasande fart. Tyvärr har tre av dom fantastiska kvällssorterarna flyttat från stan och kommer i framtiden att lysa med sin frånvaro, men vi hoppas på nya starka krafter istället! Magnus har fortsatt med hämtningarna och fått sällskap av My eller Johanna. Veckorna har varierat från två fulla busslass på en kväll till en i stort sett tom buss andra veckor.

LOPPISEN
På ekonomifronten finns inte mycket nytt att rapportera. Dagskassorna ligger fortfarande strax under beloppet vi behöver och fortsätter pendla upp och ned. Våra kunder verkar dock vara i städtagen för här väller det in prylar och kläder. Under flera måndagar har vi mötts av ett överfyllt Emmaus, båda utanför och inuti. Både loppis och sortering är fyllda till max, men vi jobbar på och gläds åt våra praktikanter och ideella som hjälper oss att sortera, strukturera, prismärka och kasta så vi tar oss fram i röran.

BUSSEN
Bussen totaltdog under maj och vi trodde alla att den hade sjungit sin sista sång. Men vi trodde fel! Vår kära granne bytta bara lite snabbt en mycket trött batteri och vips var den igång igen och fungerar nu som vanligt utan problem.

UTELOPPIS
6:e juni håller Emmaus sin första uteloppis för året. Den här gången i samarbete med Fältbiologerna. Som vanligt behöver vi hjälp med att plocka fram, plocka undan och stå i kassan, så om du har möjlighet att komma någonting under dagen och hjälpa till ring oss så fort som möjligt och säg mellan vilka tider du har möjlighet. Vi behöver även folk som kan tänka sig att baka till fikaförsäljningen, så kan du inte medverka under dagen kanske du kan slänga ihop en kaka istället. Hör av er på 090-142814.

POLENSÄNDNING
Veckan efter, eller två veckor efter uteloppis kommer förmodligen den planerade polensändningen att ske, och då behöver vi alla krafter vi kan få! Håll utkik efter mer info om exakt datum och tid och boka in det i era kalendrar.


Hoppas vi ses!
Johanna och My

 

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg