MÅNADSBLADSARKIV

  

Emmaus Umeås månadsblad

April 2009


PERSONALSTYRKAN
På personalfronten har det inte hänt mycket. Johanna har snabbt kommit in i sysslorna och jobbar på för fullt med organisering och ekonomi. My och Micke har fortsatt som vanligt. Dom fantastiska praktikanterna My, Pia och Hampus är alla kvar och har vid det här laget bra koll på vad som behöver göras. Både My och Pia har under april fått förlängd praktik. En ny praktikant, Ida, har hunnit komma och gå, men kommer kanske tillbaka till oss igen längre fram. Björn fortsätter med sina uppgifter och är här som vanligt tillsammans med Peter.

 

 

SORTERINGSKVÄLLAR
Sorteringskvällarna har rullat på med ett varierande antal ideella som tidigare månader. Sorteringen fylls och töms på kläder och prylar. Magnus och Andreas fortsätter med hämtningarna varje tisdag och anländer med allt från överfulla busslass till nästan ingen från gång till gång. Vi har fått oss en ny ideell som troget återvänder varje tisdag och fixar diverse praktiska saker som vi lastat på hög. Sladden till pressen går nu mer över taket och inte längs golvet, spegeln på övervåningen hänger på väggen och vår fantastiska emmaus-skylt sitter prydligt ovanför ytterdörren.

 

 

LOPPISEN
Omorganiseringen bland kläderna är klart. Resultatet blev mer kläder, mer luft samt bättre ordning. En strukturering i prylrummet har även gjorts och planeras att följas upp flera gånger i veckan. Dagskassorna ligger fortfarande strax under vad dom borde, men har fått sig ett par uppsving några veckor. Vi har dock för lite pengar på kontot för tillfället vilket tvingat oss att ta från dom sparade pengarna på JAK-kontot. Vi fortsätter säga, kom och hjälp oss att lappa och sprida att vi finns!!
En ny anslagstavla har blivit uppsatt i hallen med diverse information om Emmaus Umeå, Emmaus Sverige samt Emmaus Världen.

 

 

BUSSEN
Bussen har haft några motgångar under april där den vid ett flertal tillfällen plötsligt stannat. Den är dock lagad och går som smort igen. Hasse har varit i Piteå och kollat in en ny eventuell buss. Tyvärr var den inte så bra som det verkade och kommer därför troligtvis inte bli vår.

 

 

ÖVRIGT
Vadan- och varthän-mötet hölls i Överboda tillsammans med ett extra årsmöte. Det blev en mycket trevlig dag med knytkalas, umgänge, delade tankar samt formalia. Frågan angående våra kommande sändningar togs upp och vi håller för tillfället på att undersöka saken med hjälp av tips från andra Emmausgrupper i Sverige samt Europa.

 

Det var nog allt för den här gången.

Ha det fint!
Johanna och My

 

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg