MÅNADSBLADSARKIV

  

MÅNADSBLAD : AUGUSTI 2006Hej Emmausvänner!

Här får vi nu ett "månadsblad" som tagit ett halvår på sig. Senast skrev Eriq i februari om jag inte är helt fel ute. Mycket har hänt på Emmaus sen dess.

Vadan och varthän hölls i juni och det blev en välbesökt och viktig helg hemma hos My och Kotty. Vi tog viktiga beslut som senare fullföljts. Föreningens tre anställda sade upp sig för att göra andra saker i sina liv, Andreas efter fem år som organisatör, Eriq och My efter ett år drygt. Föreningen bestämde sig för att sköta all verksamhet med ideella krafter och så finns förstås våra övriga stadiga medarbetare som har lön från kommunen bland annat.

När det gäller sommarpraktikanter från arbetsförmedling och ungdomssluss sade jag, Anne, ifrån mitt ansvar den här sommaren och ingen fanns som kunde ta ett helansvar för det. Vi har alltså inte haft några stora mängder ungdomar här, Men de två som arbetat är Jonathan och Laila som fått klara sig med den allmänna medmänskligheten som råder här på haga. Under sommaren har Kirenia från Kuba varit här mycket och sorterat. Tarek och Martin har även varit här och sorterat ibland.

Björn och Peter har haft semester. Stig, Johan och Micke har lagt upp sina semestrar så att det alltid finns nån av dem här med huvudansvar för prylar. Mats har återkommit. Han ansvarar för böckerna främst. Om tisdagskvällarna under sommaren kan jag säja att det nog varit som vanligt. Ibland rätt många, ofta rätt få. Allt beroende på väder, vind, sol och resor som människor gör ibland. Senaste tisdagkvällen var vi dock nära 15 pers och det känns att sommaren går mot sitt slut. Fast värmen håller i sig och det finns simfötter att köpa på loppisen.

Vi har inte gjort några hämtningar sen i juni eftersom mängden gods överstiger vår sorteringsförmåga, likaså står våra klädinsamlingskontejnrar stängda här på haga fortfarande. Kläder och prylar kommer in ändå, folk kör dem hit. Soporna har varit samma mängd som under resten av året.

Loppis på haga har funkat bra med ideella krafter. Endast en lördag hade vi en halvdag stängt.

Ett skäl till att vi inte skulle ha några av föreningen anställda på ett tag var vår ekonomi. Det har mycket riktigt visat sig att den nu är på fötter och vi kommer att anställa Emma-Noora från 1 september som organisatör på heltid.

När jag nu är inne på ekonomi så passar det att skriva om Bågen. Vår kära Bågen som kostar mer än det smakar. Nu är lokalen hos mäklare och Emmaus har under sommaren minskat sitt engagemang för butiken. I praktiken betydde det att vi inte längre stod i kassan där. Världsbutiken har klarat det fint och visst hoppas vi att det skulle gå att finna en lösning för att ha kvar Bågen. Allt är inte sagt än i den frågan och vi kommer att träffas och prata om allt vi kan komma på som gäller Bågen på ett MÖTE OM BÅGEN PÅ BÅGEN 28 AUGUSTI KLOCKAN 18.00. Välkomna alla!

Som vi vet så är vi också uppsagda från vår lokal här på haga, men vi har två år på oss att finna något nytt. Vi kan alla hålla ögon och öron öppna för alternativ.

Vadan och varthän kom också fram till att styrelsemötena numera får heta medlemsmöten, för att vi alla ska känna att vi är välkomna. Det har vi alltid varit men nu kanske det syns i benämningen också. Och nästa gång blir det MEDLEMSMÖTE DEN 6 SEPTEMBER KLOCKAN 18.30 HEMMA HOS FAMILJEN JOUSSE.

Framöver drar det ihop sig till UTELOPPIS, lördag 16 september. Alla behövs verkligen!

Fram i september/oktober torde det bli dags för Emmaus Lublin i Polen att få en lastbilslast med kläder och prylar igen. Vi har två av de stora kontejnrarna fulla med balar nu och det vore nog fint att få fylla den tredje. Du som känner för sortering och pressning behövs här så mycket som helst!

Nu tror jag att jag fått med det mesta. Och så hoppas jag att det inte behöver dröja till februari för nästa månadsblad!

kram på er!
/anne ormrot

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg