TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : DECEMBER 2002


Spännande saker har hänt på Emmaus. Nya kontakter har knutits. Mats, Andreas, Helena och Mattias har varit i Litauen och Polen där de besökt olika projekt. Några var enligt resenärerna mycket intressanta och inspirerar till ett möjligt samarbete. Vill du veta mer om vad som hände kan du läsa den utförligare rese- och upplevelsebeskrivning som Andreas lovat att författa eller komma till Emmaus årliga och härliga

JULFEST

som äger rum den

12 december kl. 19 00

Det blir samma procedur som tidigare år nämligen knytkalas och med förhoppning om att Emmaus underbara Luciatåg åter uppenbarar sig.

Vill du besöka Emmaus Åland?
Resan och besöken på de olika projekten i Polen och Litauen gav mersmak. Kontaktknytande och särskilt personligt sådant är viktigt. Vi behöver också ta större del av varandras erfarenheter inom Emmaus. Detta konstaterades även under septembers Emmaus Norden möte. I januari är ett besök hos Emmaus Åland inplanerat. Förutom Mats är Monica, Andreas och Pernilla intresserade av att åka. Om du också vill följa med hör av dig till Emmaus!

Tycker du om att skriva och läsa poesi?
Då kan du göra som Elly och surfa in på www.sockerdricka.nu, berika sidan med egna bidrag eller låta dig berikas av andras.

Klädberget sjunker
För första gången på många månader behöver jag inte upprepa att klädberget sväller över alla breddar. Insamlingen har skördat få säckar på sistone. Men det passar alldeles ypperligt med tanke på den stundande julfesten vars bord vi förra året dukade på bergets plats. Men berget kommer att återuppstå fyra dagar därpå eftersom Mats med medhjälpare redan den 16 december åker till Moröbacke för att hämta många säckar.

Gävle vill ha mer kläder
Samarbetet med Gävle biståndsgrupp fortsätter. Den 14 december kommer de och hämtar ett nytt lass balar. Har du möjlighet kom gärna och hjälp till att lasta in.

Camilla snart tillbaka
Snart har ett år gått och Camilla Björkbom återvänder inom några veckor från sitt år bland gatubarnen i Cochabamba i Bolivia. Hon hälsar att vi snart kommer att se henne igen bland klädbalarna inne på Emmaus. Vi ser framemot att höra hennes berättelser live. Många av oss har ju haft turen att ta del av hennes rika och levande beskrivningar per e-post.

Detta var allt för denna gång. Önskar alla en trevlig och varm jul eller en trevlig tid om ni gör något annat.

Vid tangenterna

Pernilla

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg