MÅNADSBLADSARKIV

  

MÅNADSBLAD : DECEMBER 2004 (och lite för januari 2005)Hej på er! Här kommer en ”bättre-sent-än-aldrig”-rapport om läget på Emmaus! Jag skippar det obligatoriska kåserandet i början, för det är ont om tid och viktigt att Ni alla informeras om de två möten som vi har nästa vecka (v.3) främst ang. Bågen. Men i vanlig ordning börjar vi med;

Ekonomin; Går hyggligt. Haga går ganska bra och Bågen lite dåligt.

Personal; Åke Tiger har slutat, ny praktikant är Jani. Micke och Johan jobbar på för fullt. Johan har varit drivande i att höja taket på skjulet så man slipper slå skallen i taket hela tiden (!). My och Lotta (Kotty) är nya idealer, och Emma är tillbaka.

Carina har varit på ”Fatta Festival”-möte. 13/2 t.o.m.20/2 så kommer Västerbottensmuseet och bildmuseet att invaderas av konstnärskap från olika delar av världen, med dans, musik, tavlor, film, berättelser, m.m. Kanske att Emmaus tills. med Världsbutiken kan ha en liten installation i något hörn. För info (tex när nästa möte blir); ring Carina.

Insamling; En ny grupp i Skellefteå vill skänka kläder till oss då och då. Den övriga insamlingen går ok.

Bågen; Vi har nu öppet på måndagar och tisdagar också. Anne behövs på Haga så hon tar bara första passet på tisdagar. Är du sugen att stå tisdagar 15-18 så passa på och hör av dig. Ev. blir även fredags passet 12-15 ledigt !

onsdag 19/1 har vi 18.27-möte. Antagligen hos Alex och Pernilla. För alla som är intresserade av Emmaus – och framförallt -Bågens framtid. Genomgång av Emmaus ekonomi och vad vi ska göra för att få Bågen att gå med vinst.

torsdag 20/1, Bågen, 19.00 har vi ett möte som fokuseras på praktiskt arbete, hur vi ska organisera arbetet med Bågen. Sortering och en massa annat. Kom och dela med dig av tankar och idéer, du behövs!

19-20 februari är det Nordenmöte, numera Baltik-möte, eftersom den nordiska gruppen nu utökats med representanter från Baltikum (och de Polska emmausgrupperna). Anne och Mats åker om ingen har något emot det. Fler intresserade kontaktar kontoret omgående – biljetterna är redan beställda…(kostar 670:- enkelväg och bekostas nog knappast av Emmaus)

Ulf Vilmenius har skrivit ett läs-och- tänkvärt brev efter Asienkatastrofen och inför Baltik-mötet, finns i pärmen på Haga.

Zbigniew från Emmaus Lublin kommer till Umeå på besök. Han stannar måndag 21/1 efter Baltik-mötet. Kom och träffa honom och öva din franska, ryska eller polska! Teckenspråk, kroppsspråk och några ord Engelska går nog också bra.

Vi hörs och syns! / Sara-Li

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg