MÅNADSBLADSARKIV

  

MÅNADSBLAD : JANUARI 2007Hej alla!...


Nu har vi sparkat igång här på Emmaus inför det nya året! Detta medlemsblad innehåller info om bl.a. dom nuvarande öppettiderna på Bågen och Haga, Bågen-flytten som ännu inte blivit av (!), Clowner utan Gränser kommer till stan, medlemsförteckning och (ny?) tillkomna styrelseledamöter samt rapportering från julfesten!

Jag börjar berätta om det som säkert de flesta undrar mest kring; Bågen flytten…

Vad hände? Varför dröjer det? Blir det av?!

Ja, det blir av… och förhoppningsvis dröjer det bara tills månadsskiftet (jan-feb). Vi får ett besked av HSB kring den 15 januari. Det som hände var att det blev trassel med HSB, igen, men mäklaren verkar positiv och vi hoppas som sagt att vi kan flytta inom några veckor. Hoppas ni känner er peppade och vill hjälpa till då det änligen blir av...!

På Bågen har vi nu installerat lite möbler för försäljning, och öppettiderna är:

Vardagar 12-17 och Lördagar 12-15.

Öppettiderna på Haga är Tisdagar 15-19, Fredagar 15-18 och Lördagar 11-16. Även i dessa lite ljusare tider så behöver vi folk som vill stå i kassan, speciellt nu när vi har hand om både Bågens och Hagas öppethållande. Om du inte stått förut – kom gärna förbi så visar vi dig kassan!

Julfesten den 16/12 blev välbesökt både av god mat, härliga människor och ett hejdundrande luciatåg! Vi höll till i loppisen och dukade upp all knytis mat på kassadisken. Mer underhållning fick vi både av en klurig tipspromenad bland bokhyllorna och nycirkus ackompanjerad av en jazzig saxofon spelad av Mikael.

Felix, Alex och Pernilla har nu farit till Argentina… eller i alla fall är dom någonstans på vägen och kommer åter till Umeå i sommar. Få se vad vi får för berättelser av hur dom upplever arbetet på Emmaus kommuniteten!

Eftersom Alex och Pernilla utgör 2 sjundedelar i vår styrelse så har Mats och Anne valt att hoppa in under våren. Om ingen har något emot detta… (?)

Nästa medlemsmöte är Måndagen den 5 februari hemma hos Emma Noora på Häradshövdingegatan 30 C. Alla är hjärtligt välkomna!

OBS! En aktuell punkt inför detta möte är vår medlemlista. Den behöver uppdateras och detta för-arbete görs av mig, Emma Noora. Det är många som inte är medlemmar i Emmaus (som då är ett livsåtagande…). Skicka ett mail om du vill bli dubbad som Emmausare för evigt!

Vi har blivit kontaktade av Christer som jobbat på Emmaus i sthlm och hans varité grupp har bjudit in Clowner utan Gränser att ha en föreställning här i stan i mitten av Mars. Emmaus kommer att stöd-köpa in ett antal biljetter och dela ut till ideellt aktiva och undrar nu hur stort intresset är för att gå på detta? Clowner utan Gränser har besökt flyktingläger i Västsahara och Jordanien, föreställningen dom turnerar med nu innehåller både en föreställnings del samt en presentation av deras arbete i Jordanien.

Eftersom vi stöd-köper kommer vi få in ett antal affischer att sätta upp och Emmaus Umeå blir då även medarrangörer, så hör av er, vad gällande biljett intresse, affisch uppsättning eller om ni skulle vilja hjälpa till vid arrangemanget på något sätt! Hör av er via mail, eller ring till Haga (142814) och prata med mig, Emma Noora.

Hoppas att ni har det fint, och att ni njuter av att ljuset är på väg tillbaks… Vi ses på Emmaus!

Varma hälsningar, Emma Noora.

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg