TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : JANUARI 1997


Detta månadsblad blir en blandning utav december-96 och januari-97 händelser.

För första gången i världshistorien ska jag (Lasse) författa ett månadsblad, annars har jag för det mesta stått bredvid och haft kommentarer hur det ska se ut och vad som ska skrivas.

Den alltid lika uppskattade ( jag tror att det måste vara den bedövande vackra manlige Lucian) Lucia- och julfesten blev som vanligt en succé, inte ett öga var torrt när Lucian, tärnor och tomtar sjöng. Dock var Luciatåget något reducerat i manskap men de påverkade inte på något sätt vare sig på stämningen eller skönsången.

EMMAUS Sundsvall med Jason i spetsen var den 18/12 med stora lastbilen och hämtade ett lass kläder. Ett stort antal medarbetare var här och hjälpte till att tömma containern under stort stoj och glam.

Vecka 51 var blivande Svalanvolotären Helena Lundgren här, hon ska volontära som sjukgymnast i Nicaragua. Tyvärr glömde vi att fråga Helena om vi kunde få välbehövlig massage, men den får vi ta när hon kommer tillbaka om två år. Julen 96 innehöll många så kallade klämdagar, vilket innebar många icke önskade blåmärken men även en och annan mjuk kram. Jag och Carina var lediga ända från 23/12 till 7/1. Under denna tid var det Emmaus - medlemmar som stod för Loppisverksamheten och skötte detta med bravur, en eloge till dessa.

Vår värmekälla inne på loppis, den "bullrande pannan" har under juletid visat upp en av sina sämre sidor och inte visat någon som helst barmhärtighet i form av from värme, vi hoppas att det snart ska fixas så att vi slipper stå med stora pälsar och tjocka vantar i fortsättningen.

I skrivandets vecka (3) kommer vi att ha årets första styrelsemöte 16/1 kl. 18.00 på EMMAUS, alla hjärtligt välkomna.

Vecka 3 kommer även två Svalanvolontärer Anna Heikkinen och Pelle Wittzeter hit för en veckas hårt arbete. Anna och Pelle ska även de åka till Nicaragua under sin volontärtid. Lycka till.

Umeå universitet kör vecka 4, 20-21/1, igång sin vårverksamhet och vi ska då vara med vid inskrivningen på Universum.

Den outtröttlige Mikael Pesonen har tänkt dra igång, tro det eller ej, en uteloppis med möbler lördagen den 1/2, hugade medarbetare kan höra av sig till Micke för att hjälpa till med bärandet av möbler.

Vecka 3 kommer även Åbackagänget tillbaka efter juluppehållet.

Alla kommer igen efter jul har jag en känsla av.

Det blir jul i år igen, trots att det i skrivandets stund är tjugondag Knut och julen dansas ut, så har jultomten lovat att komma tillbaks i år igen, meddelas från felunderrättad källa. Det är bara 345 dagar kvar.

För mig återstår det bara att önska en god fortsättning på det nya året.

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg