TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : JULI/JULI 2004


Sommarkvällen och natten är årets ljusaste och jag försöker skriva månadsblad och se på Sverige-Danmarkmatchen samtidigt. Det går inte så bra… Spänningen (som blev för mycket för mitt höggravida tillstånd) gjorde att jag valde att avleda uppmärksamheten med denna aktivitet. Spänningen gör att jag inte kan koncentrera mig. Puh, så gör Sverige mål, Sverige är i kvartsfinal och jag kan fortsätta skriva…….och jag som inte var intresserad av fotboll.

Uteloppis den 5 juni
Sommaren har varit här idag (22 juni) och sommaren, (åtminstone frånvaron av regn) var med oss på uteloppisen som utan tidningsannons och massaffishering ändå inbringade en tillfredställande summa slantar. Ganska behaglig ström av kunder till skillnad mot övriga års hysteriska tryck.

Klädbalar till Polen
Hämtades per lastbil den 3 juni, främst med destination Lublin.

Nordenmöte
Ägde rum i Oslo i slutet av maj. Annika och Elin-Maria liftade sig dit men återvände per tåg/buss sedan de övriga Nordenmötesdeltagarna förbarmat sig över dem och sade sig vara villiga att betala biljetterna. Mötet kom till stor del att handla om diskussioner kring de nya regionerna, stärkandet av Emmaus på internationell nivå (EI) samt utökat samarbete mellan respektive grupper.

Ekonomi
Är ännu inte i kapp än men på god väg. Loppisen går riktig bra, Bågen börjar gå bättre. Kanske kan den nya omflyttningen regisserad av Stefan lyfta inkomsterna ytterligare. Kom och se hur det blev!

Personal
Sommarens välkomna tillskott av praktikanter är hittills representerade av Johan, Terese, Anna, Linda, Hanna och Johannes. Flera på väg? Anne jobbar i princip halvtid! Tack, du är behövd! Liksom alla ni andra (vågar inte räkna upp några namn med risken att glömma någon).

Ut i världen
Vill du ut resa men framförallt lära känna och arbeta hos andra Emmausgrupper? Nu finns en fräsch uppdaterad lista över dem som gärna tar emot volontärer.

Cafékväll i augusti!
Våra vänner Maghan och kompani har kommit tillbaka från Somalia och vill berätta om sina projekt.
Håll utkik efter datum och tid!

I augusti ja, då har Emmaus förhoppningsvis berikats med en ny liten ideal (d.v.s. den lilla människa som än så länge ligger och trycker i min mage)

Ha en skön sommar!

Pernilla

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg