TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : MAJ 2003


Kära Emmausiter! Emmausare kan man kanske också säga, men det får mig att associera till mausergevär och det känns så trist. Ja där ser man hur ord får de inre bilderna att stiga fram! Emmaus-vandrare är ett känt begrepp i bibliska kretsar, hur blir din inre bild av det ordet? Alla har vi våra referensramar, mer eller mindre lika varandras. Allt nog, medmänniskor på klotet, här är mitt första datoriserade månadsblad och jag får hjälp av Eva med tekniken. Skriva maskin det kan jag, det lärde jag mig på biblioteket i Malmberget när jag satt och skrev ut krav där, 1980.

VÄLKOMNA hälsar vi alla nya krafter som kommit till Emmaus. Mikael, Hanna, Lina, Maria, Eva, Frida, Ida. Och har jag nu glömt någon så förlåt mig och känn dig mycket välkommen du också!

OMBYGGNATIONEN PÅ SORTERINGEN har påbörjats. Stina, Helena, Magnus, Elena, Eva Svahn, Björn och Peter for till Kristineberg och gjorde en rivning och kom så tillbaka med en massa virke.

DET KOMMER ATT BLI FINT! på sorteringen, hör bara! Klädberget flyttas till andra sidan om ingången och det blir en vägg på ena sidan och en sarg som ska hålla persedlarna på plats. Sorteringsbordet ska bli ett långt och praktiskt ett som ska sträcka sig utefter hela den väggen som vetter mot Folkets bio. Ovanför bordet en stång med galgar redo för hängning! Pressen kommer att stå i absolut anslutning till bordet och en ergonomisk och tilltalande miljö erhålles! Och kan ni gissa vad som hamnar invid bunkern? Jo en speciell skosorteringsavdelning. DET BEHÖVS MÅNGA ARMAR OCH BEN FÖR DET HÄR ARBETET! Måndag, tisdag och onsdag nu i v.23, kl. 18.00 pågår arbetet med ombygget, vilopaus under kristi himmelsfärdshelgen och sen fortsätter det igen 1 juni och hela veckan, kl. 18.00 varje kväll. På lördag 7 juni avslutar vi det här med UTELOPPIS, Kom och skriv upp vad du vill göra! Bakare behövs, loppisförsäljare, bärare, såna som ler och såna som berättar roliga historier! Och sen blir det KALAS för alla som är med. Pernilla har ideer på många trevligheter och dina ideer behövs också! Ring Pernilla om festen 19 96 07 , ring Helena om ombygget, 410 46, ring Emmaus 14 28 14 om du undrar över något!

Emmaus BÅGEN är ett roligt kapitel! Emmaus har fått ett JAK-lån och köpt lokalen. Hittills går det bara bra med butiken. Många nya kunder hittar oss "Vad kul att Emmaus finns i stan nu!" säjer nån, "Jaha, hm, men vi har ju funnits här i 15 år…" får man svara.

Kort sagt, många nya kunder och många saker och en del pengar strömmar in nu när vi syns så mycket bättre.

Fortbildningen av medarbetare i Emmauskunskap och Världsbutiklära har hållits av Eva E och Mattias och där deltog jag och lärde mig en hel del nytt. Bra kurs!

Vet du vad IKU betyder? Jo, Internationellt Kultur utbyte. Emmaus har bestämt att ta emot en volontär från denna organisation. IKU är inte så rika och behöver därför hitta en familj/person som kan ha denna volontär boende hos sig utan ersättning. Om det inte låter sig göras så får vi ingen volontär (snyft) skriver Mattias som vet mer om detta. IKU har ca 40 medlemsländer och har funnits i över 50 år, många svenska ungdomar har fått resa ut och många utländska volontärer har kommit till Sverige genom åren. Är du intresserad av en volontär-sambo ett tag så hör av dig!

Nu ger jag mig när det gäller bladet. Vill du träffa mig så kom till Bågen på torsdagar, jag har lovat att vara där och sälja loppor! Kram från anne ormrot

p.s vad var det du skulle komma ihåg från det här bladet?

Jo: OMBYGGET BEHÖVER DEJ!

UTELOPPIS BEHÖVER DEJ!

KALASET LÄNGTAR EFTER DEJ!


© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg