TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : MARS 2004


Våren är här och en hel rad spännande Emmaus-händelser väntar dig, om du vill.

Årsmöte
Dags att summera det gångna året och se fram mot ett nytt.
Förutom årsmötets punkter bjuds naturligtvis trevlig samvaro och gott fika.
Välkommen till Haga den 21 mars kl 15.00

Cafékväll på bågen
En kväll med musik, billigt fika och presentationer av Emmaus och Världsbutiken. Trubaduren Evelina Johansson uppträder, butiken är öppen. Kvällen avslutas med en eldshow. Bjud in vänner och bekanta till denna späckade cafékväll ons 17 mars kl 18-21

Emmaus Norden-möte
Den 21-23 maj kommer det att vara Norden-möte i Oslo. Förhoppningsvis med några representanter från Umeå. Skulle du vilja vara en av dem, så hör av dig till Emmaus. Tyvärr tillåter vår dåliga ekonomi inte några stora resekostnader, så den som åker måste bidra till sin egen resa.
Rättvis handel-kurs
Varannan torsdag träffas ett tiotal personer på Haga för att lära oss mer om rättvis handel. Hittills har vi haft tre träffar, nästa träff är den 18/3. Om du tycker detta låter intressant får du gärna komma en eller flera gånger. Inga förkunskaper krävs och vi lär oss mycket. Om du kommer kring kl 12 får du vara med och äta soppa, själva kursen börjar ca 13.

En annan sak som är på gång är att vi ska bjuda in Carina Carlström, dokumentärfilmare som jobbat med textilindustrin och mycket kring H & M. Vi återkommer med tid för detta när vi vet mer.

Somaliland
Samantar och Magan, som varit drivande i sorteringsarbetet av kläder till Somaliland är nu på resa för att vara med och organisera mottagandet av klädcontainern. Kläderna ska säljas, och pengarna man får in ska gå till att bygga två skolor. Kanske detta projekt kommer att leda till att en ny Emmausgrupp föds i Somaliland. Samantar och Magan är tillbaka i Sverige 10/4 och har lovat att på en cafékväll berätta för oss om hur projektet fortskrider.

Vårfest
En stor fest är på gång. Preliminärt datum är den 24 april. Det kommer att bli middag och musik samt annan underhållning, Festen kommer att vara öppen för medarbetare i Emmaus och Världsbutiken och våra vänner. Stina, Carina och Helena har satt igång organiserandet, och vi återkommer med mer information, eller då vi vill ha hjälp med något. Biljetter till ett lågt pris kommer att säljas på Emmaus i april.© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg