MÅNADSBLADSARKIV

  

MÅNADSBLAD : Mars 2009Emmaus Umeås månadsblad


Mars 2009


Känner du också av vårvärmen? Det gör vi här på Emmaus!


PERSONALSTYRKAN

Sara har från och med 16 mars tagit tjänstledigt i tre månader framöver. Hon kommer istället testa sina vingar på ett nytt jobb på ett nystartat boende här i stan. Vi hälsar därför Emmaus nya organisatör Johanna Paulsson välkommen! Hon tar över Saras organisatörstjänst med utökat ekonomiansvar, där hon även tar över bokföringen från Andreas. My fortsätter jobba på som vanligt på halvtid medan Micke fortsätter på 75 %. Praktikanterna Hampus, My och Pia är alla kvar och kämpar på. トven Björn och Peter fortsätter som vanligt.


SORTERINGSKVÄLLAR

Februaris stora klädberg har minskat i enorm takt och fyllts på igen, men är nu under full kontroll. Antal närvarande på tisdagskvällarna varierar fortfarande från gång till gång. Under mars har vi dock fått oss några nya ideella krafter som vi hoppas på att få se igen.


LOPPISEN

För närvarande håller vi på att byta ut vinterkollektionen mot en ny fräsch vårkollektion, som vi så klart hoppas på att sälja som smör i detta vårsolsken. Två väggar har målats om i två fantastiskt bjärta färger som grönt och gult. Vi håller även för fullt på med en omorganisering bland kläderna på vår ovanvåning med inköpta konfektionsbågar och konsoller för att utnyttja alla ytor maximalt. Dagskassorna har fått sig några dippar men vi hoppas på en förändring snart och fortsätter att uppmana folk att hjälpa oss att lappa så mycket som möjligt.

På våffeldagen hade vi finbesök av Kotty och Davids mamma Eva som bjöd personal och kunder på våfflor till valfritt pris. Ett fantastiskt initiativ!


BUSSEN

Bussen har med nöd och näppe klarat ombesiktningen! Några dagar efter lossnade dock avgasröret, men vi kör på så länge det går.


ÅRSMÖTE

Årsmötet hölls 22 mars i Emmaus lokaler. Tyvärr (eller som tur var?) saknades några viktiga dokument. Därför är vi alla inbjudna till ett extra årsmöte söndagen 19 april, kl 12:00, hos Stina och Mikael i överboda. I anslutning till mötet är det dessutom den för Emmaus viktiga träffen ”Vadan & varthän”. Vi tar alla med oss lite knytismat och fika. Hör av dig till oss om du har plats över i bil eller behöver någon att åka med.


Det var nog allt för den här gången, vi ses!


Ha det fint!

Johanna och My


© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg