TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : MARS 2005Till slut är det dags för ett nytt månadsblad. Jag vet inte hur länge sedan det var det förra kom ut, men det har hänt en hel del på sistone.

Jag tar och börjar med personalomsättningen. Mats har mått dåligt de senaste månaderna och är nu sjukskriven. Istället har vi nu två nya halvtidare. My och Eriq heter de. My har bågen, kläder och marknadsföring som huvudinriktning medan Eriq i stort tagit över Mats tidigare uppgifter. Annars är det samma underbara personer som tidigare som påträffas om du dyker förbi. Chips är här också.

Nu har vi en klädansvarig (My alltså) och alltså är det lättare för idealister att dyka upp och sortera. Tisdagskvällarna är ganska ordentligt befolkade fast fler går naturligtvis att klämma in. En nyhet är att nu har vi arbetskväll varje torsdag från 18.00. Så alla som inte kan på tisdagar eller vill komma två gånger, eller möjligen gillar torsdagar bättre har nu chansen.

Marknadsföringen har vi börjat arbeta mer med. Om du har drifter åt utdelning eller kreation så hjälp gärna till. Kontakta My om du vill engagera dig.

Emmausfilmen, Att hitta sitt, har funnits i fem ex på Haga. Nu är alla borta. Det är kul att det finns intresse av att se den, men nog är det väl dags att några kopior kommer tillbaka?

Årsmötet närmar sig. Efter upprepade krockar med VB’s årsmöte beslutades att vi har det lördagen den 19/3, klockan 1630 på Haga. Det skulle vara kul om det kom mycket folk!

För några veckor sedan var det balticmöte (förr hette det Nordenmöte, men nu finns Baltikum och Polen med). Anne och Mats var där och kom hem riktigt uppeldade. Mer info från det mötet kommer att finnas på Haga. Efter mötet följde Zbigniew [Spignjef] från Emmaus Lublin med upp och hälsade på. Ett resultat av detta är att vi nu skickar prylar även till dem.

Någon gång i slutet av maj kommer det att hållas någon slags workshop med temat kreativt skapande av återanvända saker. Typ. Alla detaljer är inte klara, men Anne kan kontaktas om du vill veta mer. Eventuellt kan vi skicka några verk till Emmaus Åland då de lite senare skall ha en kostutställning i samma anda. Månadsansvarig för mars är Anne. Innan vi lämnar ordet till Pernilla vill vi påminna om att de som har e-post gärna får meddela oss adressen, så att framtida månadsblad kan skickas miljövänligt. Men nu över till Pernilla… Klädbytardag - Emmaus på Bildmuseet!!

I samband med Elin Wikströms utställning på bildmuseet äger en klädbytardag rum arrangerad av Elin Wikström och Emmaus i en av de stora salarna.Dagen kommer också att innehålla en modevisning av second-handkläder - häftigt va!

Det vore fantastiskt om så många ”direkta” och spontana klädbyten som möjligt uppstod men för att också söndagsflanerare utan tidigare vetskap om detta evenemang ska kunna ta del av kläderna kommer vi att få sälja dessa.

Vi behöver Din hjälp för att sortera ut kläder som ska hängas och/eller att du går mannekäng (lättast då om du själv väljer ut vilka plagg du vill bära). Vi tänkte träffas på Emmaus torsdag efter 18. Kom då och/eller en annan dag och hjälp oss att förbereda denna roliga händelse! P.S. Se nedan, information om utställningen D.S.

Med vänlig hälsning Pernilla Jousse (millas28@hotmail.com el. 073/5998149)

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg