TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : OKTOBER/NOVEMBER 2002


Vad vore hösten utan dessa få, med ändå så underbara dagar då solen plötsligt bryter fram bakom mörker, grårusk och regn. Då människor låter spända axlar sjunka ner, sticker ut näsan och ser på förbipasserande igen. Det var en sån dag idag, torsdagen den 17 oktober, kall klar solig luft, de fallna höstlöven fortfarande med starka orangegula färger, några till och med gröna.
Kylan går an, men mörkret är tungt denna årstid. Någon som däremot även har svårt med kylan är Katrin, en kvinna från Burkina Faso några av oss lärt känna på Emmaus. Från ett varmt omfamnande klimat i Afrika till iskall snålblåst i Norra Europa har hon kommit för att studera. För var gång jag träffar henne syns allt mindre av hennes ansikte, bakom alla kläder.

Desto varmare hoppas jag att vår nya kontakt med eventuella samarbetspartners i Litauen blir.

Varm gick i alla fall Emmaus kassa apparat den 28 september då höstens uteloppis ägde rum.
Hela 19 537 kronor skramlade in under den dagen!

Nya kontakter
Den 20-22 september var det Emmaus Norden möte i Köpenhamn, det första för mig. Till min positiva överraskning var där, förutom representanter från Emmaus Norden grupperna också fyra kvinnor från två grupper i Litauen. Mats hade dagen före min avresa nämnt att kanske kunde vi samarbeta med projekt i Litauen. Eftersom jag i sista stund anmälde mig som Emmaus Norden mötes representant från Umeå hade jag inte hunnit sätta mig in i programmet och visste alltså inte att Judita och Elvyra med kollegor bjudits in att delta på detta möte. De visade sig vara mycket positiva till ett samarbete med oss och mailadresser utbyttes. Mailadresser som nu har använts för att meddela att vi gärna skulle komma och besöka dem vecka 47, kring den 18 november. Mats, Andreas och Helena åker förmodligen men är Du intresserad och kan får du gärna följa med. Emmaus kommer att stå för en del av kostnaden och resten får resenären själv bekosta.

Ramune heter en kvinna från Litauen boende i Umeå som Mats fått kontakt med genom Umeå universitet och som erbjudit sin hjälp vid översättningar. Det tackar vi för!

Du som vill ha en utförligare information om vad som hände på Emmaus Norden mötet i Köpenhamn kan läsa den sammanfattade text jag skrivit och som finns att tillgå på Emmaus.

Mingusvagnen
Janne Danielsson har lämnat vagnen för en annan lokal men den kommer inte att stå tom länge. David Karlsson heter en kille som vill hyra den för att mötas i caféform och ventilera vänster/alternativ –rörelsetankar och andra viktiga, intressanta ting. Verksamheten befinner sig ännu på idéplanet men vi ställer oss positiva till initiativet.

Helena is back in town
Det kanske alla redan är medvetna om, men vad vi kan bli ännu mer medvetna om är vad hon egentligen gjort under alla år av bortavaro. Hon bjuder hem alla intresserade till mat, promenader och dopp i kannibalgrytan så ta med badkläder. Hon bor i Holmsund (så riktigt back in town är hon inte). Vi ses söndagen den 17 november kl.12 00 ! Adressen får ni om ni ringer till Emmaus.

Containerskyltar
I förra månadens månadsblad fick ni veta att en av våra containers flyttat till Ålidhem. Denna som mot förmodan fyllts med bra grejor och de övriga är nu också beprydda med skyltar, mer eller mindre omsorgsfullt gjorda. Skyltarna är försedda med information om vilka vi är, var vi finns och vad vi gör.

Vår fina hemsida
Tycker jag att ni ska ta en titt på. Efter många år med inaktuella data har Magnus Hansson rustat upp den betydligt med relevant information och några trevliga fotografier. För att hitta den fina hemsidan söker du på denna adress: http://www.infoscandic.se/emmaus

Emmaus Världsmöte
Äger rum i november 2003, alltså om ett år och redan nu är förberedelserna i gång. På Emmaus Norden mötet deltog också representanter från Emmaus International, ordförande Renzo, Barbara och Alain. Alain berättade att information om föreberedelserna kommer att sändas ut.

Jag började skriva månadsbladet när höstens första snö tinat bort och solen lyste. Nu har det fallit flera lager och höstlöven ligger begravda. Kan rekommendera om ni inte redan sett den, en mycket sevärd film, Älskar dig för evigt , av Susanne Bier. Vet inte om den lyser upp i höstmörkret men den tänder eftertänksamhet.

Ps. Klädberget är fortfarande ett faktum och du behövs när helst du kan hjälpa till. Ds.

Hoppas du mår bra ! Hälsningar Pernilla.

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg