MÅNADSBLADSARKIV

  

MÅNADSBLAD : NOVEMBER (HÖSTEN) 2006Hösten 2006
...ja så får jag skriva eftersom ett blev två och med tiden blivit tre månadsblad som jag inte kommit mig för att skriva men det är först med hösten på väg att bli vinter som jag kan meddela(för dem som inte redan nåtts av den stora nyheten att vi äntligen:

lyckats sälja Bågen!!

Kontraktet är undertecknat och innebär att vi flyttar ut den 1 januari vilket innebär att VB kan hålla deras för dem så viktiga julförsäljning.

Kom ihåg att planera in om du är i Umeå under jul och nyår handtag för att förverkliga flytten!

Jag skriver med stora bokstäver för att understryka lättnaden många av oss upplever. Men det är ju samtidigt lite sorgligt att konstatera att våra härliga planer kring en butik i city, cafékvällar, uppträdanden, samarbete med andra föreningar osv. inte införlivades. Men den sorgen var egentligen bearbetad när vi i våras insåg att vi inte förmådde uppbåda orken, lusten och energin att göra Bågen till det vi önskade den skulle vara.

Hagalokalen är snart inte heller vår med lite över ett år kvar på kontraktet. Ägarinnan har låtit meddela att hon, om möjligt önskar att vi finner en ny lokal snarast möjligt då hennes söner stampar otålmodigt på marken de vill bygga lägenheter på.

Nya öppettider under november-december då vi endast håller öppet under tisdagar och lördagar. Hittills har inkomsterna varit någorlunda betryggande och folk/kunder har haft förvånansvärt få invändningar mot ändringen.

Ännu en Polensändning blev av i mitten av oktober då en flitig skara arbetade intensivt och på 4-5 timmar fyllde en 90-kubikslast.

Återbruk var temat på den mångskiftande novemberlovsaktivitet som ägde rum på Hamnmagasinet under vecka 45, i samarbete med Ungdomens Hus och projektet Remy. Emma-Noora var vår representant (bland andra Anne, Martin och Pernilla hjälpte i varierande grad). Emmaus bistod med ett hjälpberg som lediga skolungdomar dök ner i och förvandlade till nya kreationer. Rena Kläder informerade och hade modevisning. Det arrangerades klädbyten, skapades återbrukskonstverk och visades skrotteater samt filmer med temat konsumtion och miljö. En oerhört lyckad vecka med trevligt arrangörs samarbete och god respons från deltagare!

Julfest den 16 december. Vi frångår luciadagskonceptet och lägger festen på en lördag och luciatåget leds av hågade män och kvinnor då röster från föregående års mangranna tåg låtit meddela att de inte är intresserade av att upprepa sina (underbara) spektakel.

Vid tangenterna /Pernilla (med lite support från Emma Noora)

© Copyright 2006 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg