TILLBAKS


  

MÅNADSBLAD : SEPTEMBER 2002


På en vecka hade den försvunnit, sommaren och man kom på allt det där man skulle ha gjort medan värme och sol var. Fast visst har man njutit, visst har ni ? När ni slutat att vara nostalgiska över den svunna sommaren kan ni börja längta till

Uteloppis
som äger rum lördagen den 28 september. Vi behöver dig! Kom och skriv på listan som finns på Emmaus och… ..kom sedan på fest på kvällen! P.S. Det går bra för Emmaus och det är kul att vara där!

Härligt!
Ja, det går bra för Emmaus i Umeå. De senaste månaderna juli och augusti, märk väl, de månader då som vi många år tidigare till stor del hållit stängt har vi lyckats inbringa medelinkomster på 14 000 kronor per vecka. Detta innebär 5000kr/vecka mer än motsvarande period förra året. Den återupptagna lappningen tros ligga bakom den glädjande kundtillströmningen. Tack ni som sprider den nödvändiga informationen !

Klädberget
Fortsätter att växa. Vi behöver fler som kommer och sorterar och pressar. Torsdagar utnämndes på senaste styrelsemötet till den dag då vi sätter extra press på pressen och klädbalandet. Men du är alltid välkommen att göra detta!

Vi fortsätter att sälja klädbalar för 1,50 kr/kg till Gävle (som sänder vidare till Afrika) trots att de nyligen i en av balarna funnit en pressad radio.

Personal
Marja-Lisa och Jenny praktiserade sommaren lång men när den tog slut försvann de till respektive folkhögskolor, den för övrigt allra trevligaste skolformen, tycker jag. Vi tackar och hoppas ni har det bra! Sofia som med sitt bokkunnande är till stor hjälp, vet ej hur länge hon kan vara det. Vi hoppas hon blir kvar. Mats, Andreas och Alex finns kvar. Andreas, lite mer då han nu är 50 % anställd, Alex lite mindre efter att ha upphört att vara 25 % anställd. Synnöve, Björn, Peter och Dick är ofta anträffbara nere på Gärdesvägen samt alla andra som kommer till Emmaus i mån av tid och lust. Det ryktas om att Du, Helena Olsson är i Umeå igen, vad kul ! Grattis Maria som den 31 augusti fick en liten flicka !!

Lokalmöten
Många och ibland färre har vi samlats, entusiastiskt diskuterat och funderat kring en ny lokal kring vad och var den skulle vara. Efter tre möten där vi gned för och nackdelar emot varandra tog vi beslutet att inte flytta in i den lokal vid busstationen som var upphovet till första mötet. Trots några medarbetares, inga namn nämnda, stora besvikelse fortsätter lokalsökandet med PO Jonsson och Kjell Hallingfors i spetsen.

Ugglor i mossen
En av de döda ugglor som häckat på Emmaus i några veckors tid försvann i polisens sällskap tisdagen den 3 september. En kund hade tipsat lagens väktare om att en hornuggla som förmodades ha blivit skjuten efter förbudet att göra detta trätt i kraft befann sig på Emmaus. Hur man nu kan utläsa det? Anbudspriset på ugglan som försvann var 900 kr.

Containerflytt
Du som tror att Emmaus klädinsamlingscontainer på Sofiehem har blivit stulen kan åter känna dig lugn. Den återfinns numera på Ålidhem.Vi avvaktar och ser hur och med vad den fylles. Anne, Pernilla och Jennie har lovat dekorera samtliga containers med utförligare information om Emmaus och var vi befinner oss här i Umeå.

Nästa möte är den 25/9 klockan 18.15

Hoppas vi ses, om inte så önskar jag dig en bra höst!

Vid tangenterna Pernilla

© Copyright 2004 Emmaus Umeå
Webdesign : Linda Sohlberg